Vermijd Deze BTW-Valkuil Bij De Prijsbepaling Van De Waxbehandeling!

Vermijd Deze BTW-Valkuil Bij De Prijsbepaling Van De Waxbehandeling!Wat ik vaak zie bij waxspecialisten die een waxsalon beginnen, is dat zij hun omzet berekenen inclusief BTW.

Dus jij bent net je waxsalon begonnen en je hebt op een dag € 250,00 aan waxen omgezet dan wordt die € 250,00 ook als de volle € 250,00 in je portemonnee gezien!

Helaas is dat niet helemaal waar. De belastingdienst staat al voor je deur nog voordat jij aan het tellen van je geld bent toegekomen! Want over de € 250,00 aan omzet moet jij BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) betalen. Ook wel genoemd omzetbelasting.

Een vraag die ik van waxspecialisten krijg is:

Welk BTW-Percentage Moet Ik Gebruiken Voor Mijn Waxsalon?Het BTW-Percentage die jij voor jouw waxsalon moet gebruiken is 21%. Thats it!

Voorbeeld berekening BTW-percentage:
Als jij een dagomzet hebt van € 250,00 (inc. 21% BTW) dan is jouw dagomzet exclusief BTW:

€ 250,00 / 1,21 = € 206,61

Dat betekent in dit voorbeeld dat jij € 43,39 moet afdragen aan de belastingdienst.

Valkuil Bij Prijsbepaling Waxbehandeling

Wat ik dan ook vaak zie is dat beginnende (onervaren) waxspecialisten de prijzen van hun waxbehandelingen baseren op prijzen inclusief BTW.

Het gevaar wat dan ontstaat is je uiteindelijk te lage prijzen vraagt voor het werk wat jij doet.

Bijvoorbeeld:
Je prijs voor het waxen van onderbenen is € 15,00, dat is inclusief 21% BTW. Als de BTW eruit wordt gehaald dan blijft er nog maar € 12,40 over. Stel je voor dat jij 30 minuten over het waxen van onderbenen doet, en je doet 2 paar onderbenen in 1 uur, dan is je bruto omzet € 24,80 exclusief 21% BTW per uur.

€ 24,80 Per uur verdienen is veel geld voor veel mensen, dat snap ik. Maar het verhaal is voor een ondernemer vaak vele malen minder romantisch dan het lijkt. Als je volledig afhankelijk bent van je waxsalon qua inkomen dan moeten ook kosten van je bruto-uurtarief af zoals:

Na aftrek van deze kosten is het realistisch dat je op een netto uur – tarief uitkomt van onder de € 10,00 per uur. Waarom is dat? Dat komt omdat je niet moet vergeten dat als je voor jezelf werkt dat je ook uren moet stoppen in:

  • Administratie bijhouden (dat MOET zelfs van de belastingdienst)
  • Bezig zijn met het verkrijgen van meer klanten (Marketing & Verkoop)
  • Schoonmaken van je salon (als je het niet uitbesteed, doe je het wel uitbesteden dan daalt je winst)
  • Zorgen dat je op tijd inkopen doet
  • Problemen oplossen of voorkomen (je website is zomaar offline, of je wc is verstopt, of je klant is veels te laat)
  • Bijhouden van je website

Daarmee gezegd is onder de € 10,00 per uur niet een beloning waar je voor moet gaan als je eigen waxsalon hebt (naar mijn mening ;)). Dan kun je net zo goed (liever zelfs) in dienst gaan bij een baas en hoef je niet meer dan 40 uur in de week te werken en je krijgt een hoop vrije dagen en minder zorgen erbij…..mocht je dat willen.

Conclusie:

Let bij de prijsbepaling van je waxbehandelingen goed op dat je je prijzen eerst exclusief BTW berekent en bepaalt wat jij wilt verdienen om te kunnen leven. Daarna gooi je de BTW erop en kom je tot je daadwerkelijke salonprijs.

Succes!

Groetjes,

Aswin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.