Website Zelf Doen Lijst

Website Zelf Doen Lijst

Website Zelf Doen Lijst

Voor de mensen die (net als ik in het begin):

 • Geen geld (meer) hebben om een website te laten maken
 • (Dure) Internetbureau ’s spuugzat zijn en er later achter komen dat ook de (dure) Internetbureau ’s eigenlijk niet weten waar zij over praten
 • Echt tijd en moeite willen stoppen in het leren begrijpen hoe het online gooien van een website werkt
 • Optioneel: Echt tijd en moeite willen stoppen in het leren begrijpen hoe het promoten en verkrijgen van klanten voor haar waxsalon via internet werkt

Voor die mensen heb ik hieronder een lijst met (vaak Gratis) programma ’s en aanbieders van diensten en producten om uiteindelijk hun website zelf te doen

Een Wiel Die Jij Dus Niet Meer Hoeft Uit Te Vinden!

Domeinnaamregistratie en Webhosting

In de eerste plaats heb je een partij nodig die de naam, → domeinnaam, van jouw gewenste website registreert en een partij de die de hosting verzorgt. → NB: Hosting is een plekje (server) op het internet waar de gegevens van jouw website worden bewaart.

Ik doe voor mij eenvoudige websites zaken met Budget Webhosting. Budget Webhosting doet de domeinnaamregistratie voor nog geen € 11,00 (in 21% BTW) per jaar en de hosting voor nog geen € 15,00 (in 21% BTW) per jaar.

Zelf heb ik goede ervaringen met Budget Webhosting:

 • Ze antwoorden altijd snel (via de mail)
 • Als er problemen zijn doen zij hun best om je verder op weg te helpen
 • Zij hebben nauwelijks downtime. Met andere woorden de site is altijd online via hun servers
 • Plus ze geven je 5x meer webruimte en dataverkeer of 10% korting op de factuur als je een automatische incasso afgeeft
 • Voor de website van jouw waxsalon is Budget Webhosting het beste alternatief. Meer hebt je niet nodig

Aandachtspunten Budget Webhosting

 • Let er wel op dat de reden Budget Webhosting zo goedkoop is, is omdat zij veel over de mail doen. Je kunt ze wel telefonisch bereiken, maar beperkt. Via de mail is onbeperkt.
 • In principe moet jij (als je alle codes binnen hebt) alles zelf doen. Je krijgt je domeinnaam + hosting geleverd en Thats It!

Content Management System (CMS)

Om jouw website te beheren, dus:

 • Teksten invoeren
 • Pagina ’s aanmaken (prijzenlijst, contact, homepage, etc)
 • Menu ’s aanmaken
 • Berichten plaatsen
 • En ga zo maar door

Daar heb je een systeem voor nodig, een zogenaamde Content Management System → jouw CMS.

Vroeger moest je daar (grof) geld voor neertellen om een CMS te laten bouwen, zodat je niet voor elke wisje en wasje naar de webbouwer hoeft en zelf een tekst of bijvoorbeeld een prijsaanpassing kunt doorvoeren op jouw website. Reuzehandig en goedkoop!

Content Management System (CMS) → WordPress

Nu heb je GRATIS CMS ‘en op het internet beschikbaar.

Je hebt er verschillende en ik raad jou aan om WordPress te gebruiken. Voordelen WordPress:

 • Het is gratis en de kans is groot dat het ook gratis blijft omdat het zogenaamd open source software is, wat wil zeggen dat de broncodes voor iedereen toegankelijk zijn. WordPress wordt door een toegewijde community bijgehouden en onderhouden.
 • Veel en goeie (gratis) ondersteuning op het internet. Ondersteuning in de zin van veel mensen die zich met probleemoplossing bezighouden en daarover schrijven en ook video ’s maken. In principe is iemand wel eens een probleem tegengekomen waar over geschreven is en de oplossing en waar jij toegang toe de oplossing hebt.
 • WordPress is SEO vriendelijk. SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization, en is de bezigheid die er voor zorgt dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachines (met name Google) geplaatst wordt. WordPress is een CMS die daar meer en vriedelijker op afgestemd is dan de andere systemen.
 • WordPress heeft veel makkelijke en gratis mogelijkheden om het uiterlijk van jouw website aan te passen beschikbaar op het internet, zogenaamde themes.
 • Ook heeft WordPress veel makkelijke en gratis mogelijkheden om jouw website uit te breiden met (krachtige) mogelijkheden, de plug-ins. Met plug-ins kun je eenvoudig: formulieren toevoegen, foto galerieën, Facebook boxen, Social Media-knoppen, en nog veeeeel meer toevoegen.

Klik hier: om WordPress te downloaden. Het is helemaal GRATIS!

FTP-Cliënt

Het klinkt technischer dan het is, niet schrikken dus.

Om de gegevens (= bestanden van de CMS WordPress) van jouw computer naar de server te krijgen heb je een FTP-cliënt nodig.

Zelf gebruik ik FileZilla. Sinds ik FileZilla gebruik, heb tot nu toe geen problemen ervaren met het programmaatje.

Ook FileZilla is gratis te downloaden (zonder verplichtingen) en wordt netjes door de bouwers bijgehouden en geupdate, en de ondersteuning in uitleg is goed.

Klaar!

In feite ben je met de bovenstaande onderdelen klaar. Je hebt nu de minimale tools om een zelf een website op het internet te zetten en te onderhouden.

Kennis, Tips en Trucs

Maar ja…hoe kom je aan relevante kennis om met WordPress te werken? Hoe kom je hoger in Google te staan? Hoe verdien je überhaupt geld op het internet? enzovoorts, enzovoorts.

Antwoord op al deze vragen vindt je op het internet (waar anders ;)).

Hieronder een lijst die jou verder op weg helpt met veel antwoorden:

Volhouden Website Zelf Te Doen

Ik denk dat je met bovenstaande informatie flink uit de voeten kunt. Waar het nu op aankomt is dat jij jezelf belooft om minimaal 12 maanden vol te houden om zelf je website te doen en er geld mee te verdienen. Om met jouw website er voor te zorgen dat jouw waxsalon succesvol wordt.

Ik wou dat ik je kon vertellen dat het van een leien dakje zal gaan. Maar helaas, het is vallen en opstaan, leren en fouten maken en Volhouden.

Wel kan ik je garanderen dat als het maar een beetje begint te lopen dat je inziet dat automatisch klanten zich aanmelden en dat dit proces dag en nacht doorgaat, dit een geweldig gevoel is. Je wilt er gewoon meer van maken!

En via het internet kan dat! Ook kun je veel sneller je fouten herstellen en tegen veel lagere kosten dan in de fysieke wereld.

Nogmaals: als je eenmaal begint op de digitale snelweg → houd dan vol! Het is het gegarandeerd waard!

Laat me weten als je ergens mee zit, wie weet kan ik wat voor je betekenen.

Vriendelijke groet,

Aswin

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.