Over

Over Aswin Ganga

Hallo ik ben Aswin Ganga
AswinGanga_InternetVerkoopPro_Strategische_Internetmarketing-225x300

Samen met mijn vrouw Angela ben ik sinds 1999 werkzaam in de Beauty Business en sinds 2009 in de Taart Business. Ik ben in Nederland (Apeldoorn) opgegroeid. Mijn moeder is samen met mij na de onafhankelijkheid van Suriname vertrokken naar Nederland (toen het nog kon) voor betere economische tijden. Ik ben dus in Suriname geboren. Angela en ik zijn getrouwd en wij hebben drie kinderen die in een ondernemersgezin opgroeien. Zij zijn vanaf de geboorte (en daarvoor al) met onze zaken geconfronteerd. Wij hebben twee jongens en een meisje (omdat Angela dat wilde ;)).

Ik ben op 25 november 1976 geboren. Dat was schijnbaar meteen een winstgevende transactie voor mijn moeder. Ze vertelde namelijk dat de ouders van kinderen die precies een jaar na de onafhankelijkheid van Suriname werden geboren 75 Surinaams Guldens ontvingen (Mam! Waar is mijn deel? ;)). Na de basisschool en middelbare school ben ik in 1995 aan de Hogeschool HBO Nederland te Arnhem gaan studeren. Ik heb daar in twee jaar mijn HBO-Diploma (SPD) gehaald en tegelijkertijd heb ik de volledige NIMA MArketing A en NIMA Marketing B opleiding gevolgd. Helaas geen examen kunnen doen want ik heb toentertijd er voor gekozen om mijn SPD-Diploma te halen. Daarna ben ik in 1997 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) Rechten gaan studeren. Dat liep op niets uit en ben ik vervolgens gaan werken voor een werkgever.

Tijdens de studie Rechten aan de EUR heb ik Angela ontmoet en zijn wij gaandeweg gaan samenwonen. In 1999 is zij een schoonheidspraktijk aan huis gestart samen met mij. Ik was verantwoordelijk voor de promotie (flyers, advertenties, etc.). Hier merkte ik hoeveel ik aan mijn NIMA opleiding had. Ook ben ik mezelf meer en meer gaan verdiepen in het verkoopvak. Ik kocht o.a. het boek ‘Alles over Verkopen’ van Richte Lommert aan dat boek is nog steeds mijn basisboek. Daarnaast heb ik me gaandeweg veel vaardigheden eigen gemaakt.

Ik vond en vind het Verkoopvak Fascinerend!

Tot 2005 hebben Angela en ik een zaak aan huis gehad en hebben wij tegelijkertijd voor verschillende werkgevers gewerkt. In 2005 hebben wij een ruimte gekocht aan de Graaf Florisstraat 78A en hebben wij deze ruimte ingericht als onze zaak. Wij vonden het opvallend dat weinig specialisten zich bezighielden met harsen en dan vooral de Brazilian Wax. Dus besloten wij er werk van te maken. Zie het resultaat op www.cursusharsen.nl.

Het specialiseren en een niche-player zijn is een belangrijke les die ik heb meegenomen van de NIMA opleidingen.

Naast Verkoopkunde en Marketing heb ik me sinds 2001 gespecialiseerd in Overheid en Overheidsfiancien. Dit komt doordat mijn loopbaan (in dienstverband) zo liep en ik vanaf 2009 bewust koos om freelance opdrachten voor overheden te doen.

Overheidsopdrachten vervullen vind ik heel leuk en ik heb heel veel geleerd, zoals advieswerk, schrijven, politiek bedrijven. Maar mijn passie ligt bij het verkopen. Dat past ook meer bij een aantal belangrijke eigenschappen van mij. Mijn belangrijkste eigenschappen zijn:

  • Enthousiasme
  • Zeer energiek
  • Passievol
  • Analytisch
  • Houd van mensen
  • Verbale kracht
  • Eergevoel
  • Nieuwsgierigheid
  • Autodidactisch
  • Hoge verantwoordelijkheidsgevoel

Zo dat is het wel een beetje over mij. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten en spreken.

Vriendelijke Groet,

Aswin Ganga