Aansprakelijkheidsverzekering WaxSalon: Handig?

Aansprakelijkheidsverzekering Bij De Start Van Je Waxsalon. Heeft dat nut?

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering bij de start van je waxsalon is zeker aan te bevelen. Ook als (en juist) als je een lopende waxsalon hebt is een aansprakelijkheidsverzekering aan te bevelen.

Angela kreeg een vraag over de noodzaak van het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering bij de start van je waxsalon.

Eerst de vraag over de aansprakelijkheidsverzekering:

“Beste Angela,

Ik heb veel gehad aan de informatie die op uw site (youtube en facebook) staat en ik overweeg om een cursus bij u te volgen. Maar er is iets wat ik niet kan vinden op het internet. Is het nodig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben? Bij veel wax salons zie ik bij de algemene voorwaarden dat ze niet aansprakelijk zijn voor schade.. Maar het is toch niet echt fijn als je met het waxen bijvoorbeeld een stuk huid mee trekt. Het volgende kom ik steeds op internet tegen:

Aansprakelijkheid:

‘Naam bedrijf’ is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan doordat ‘naam bedrijf’ is uitgegaan van door de client verstreken onjuiste en/of onvolledige informatie over relevante lichamelijk aandoeningen, medicijngebruik, werkzaamheden of vrijetijdsbesteding en voor zaken die buiten de garantie vallen. ‘Naam bedrijf’ is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen die de client heeft meegenomen naar de salon.’

Stel ik besluit een cursus te volgen en stel ik behaal mijn papieren. Kan ik dit dan op mijn site zetten?! Ik ga er uiteraard niet van uit dat zoiets als het vel meetrekken gebeurd, maar als dat wel het geval is, ben ik door deze zin zeg maar ‘veilig’? Of begrijp ik dat verkeerd.

Ik hoop iets van u te horen!

Vriendelijke groet,

D vd V

Angela’s antwoord over de aansprakelijkheidsverzekering:

Beste D,

Dank je voor je mail. Dit is een goede vraag, en je hebt zeker gelijk.

Als je straks je salon gaat starten, is het sowieso handig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je bedrijfsactiviteiten.

Wij hebben dat ook, en ik moet eerlijk zeggen, in alle jaren dat ik behandelingen doe, heb ik er gelukkig nog nooit een beroep op moeten doen, maar een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje.

Je blijft voor bepaalde onderdelen aansprakelijk

De tekst die je me gemaild hebt, kun je wel op je site zetten, maar het zegt alleen dat jij niet aansprakelijk bent voor verwondingen of beschadigingen die ontstaan zijn doordat je klant je niet goed of niet volledig heeft ingelicht.

Als jij door onhandigheid of onervarenheid een ernstige inschattingsfout maakt en dan inderdaad een serieuze verwonding toebrengt aan je klant, ben je nog steeds wel aansprakelijk omdat er dan geen sprake is van onvolledige informatie.

Bij ons in de lessen zul je leren dat het ontstaan van dergelijke verwondingen eigenlijk alleen voorkomt als mensen zonder opleiding of les gevolgd te hebben zomaar iets gaan doen omdat ‘het zo makkelijk uitziet op youtube’ o.i.d. dus niet goed geïnstrueerd en dan vooral doorgaan met harsen als het eigenlijk niet meer mag.

Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt,

Met vriendelijke groet,

Angela Ganga-Jasai
MBE The Waxcompany
Tel: 0102152471

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.