7 Richtlijnen Om Professioneel Te Kunnen Werken In Je WaxSalon

Als je van plan bent een eigen WaxSalon te starten, zijn er een aantal onmisbare onderdelen in je Salon-inrichting. Tenminste als je zoveel mogelijk ervoor wilt zorgen dat je je werk goed kunt doen.

1. Een af te sluiten ruimte
Of je nu vanuit je eigen huis of in een ruimte buitenshuis wilt gaan werken, zorg ervoor dat je behandelruimte volledig af te sluiten is van bijvoorbeeld een wachtruimte of winkelruimte. Klanten liggen vaak grotendeels, zo niet, volledig naakt op je behandelbank. Een klant zal zich niet op zijn gemak voelen als er mensen makkelijk naar binnen kunnen kijken of wanneer de klant het idee heeft dat er zo iemand binnen kan lopen. Klanten willen graag hun privacy behouden.

2. Gladde vloeren
Geen vloerbedekking of of perzisch tapijt in je behandelkamer. Zorg voor een makkelijk te reinigen vloer, het liefst ook een vloer waarop je donkere vlekken niet heel snel ziet. Als je eenmaal hars gemorst hebt, krijg je vlekken. En in vloerbedekking en tapijten komen de resten
hars nooit meer eruit.

3. Goede stevige behandelbank
Ik geef de voorkeur aan een stevige massagebank met 4 in hoogte verstelbare poten en een rugleuning die omhoog en plat kan. Je krijgt mensen in alle soorten en maten, en je stoel moet dit wel aankunnen. Daarnaast willen je klanten een veilig gevoel op je bank hebben, en niet idee dat de stoel òf zo om kan vallen òf niet comfortabel ligt. (Zie artikel)

4. Loupelamp met daglicht lampen
Goed licht is erg belangrijk voor het controleren of alle haartjes echt weg zijn. Goed licht heb je ook nodig om te kunnen zien wat je doet. Daglichtlampen zijn tl-lampen zonder dat irritante blauwe schijnsel en ze zijn fel genoeg om alles te zien. Je hebt ook andere lampen, maar die geven vaak een ander schijnsel op de huid waardoor je soms bepaalde donshaartjes ineens niet meer ziet. Daglichtlampen komen ook het meest in de buurt bij het licht dat je klant heeft om te zien hoe de harsbehandeling is geweest.

5. Trolley
Een wagentje op wielen met één of twee planken. Hier kun je al je harsapparatuur opzetten en alle benodigdheden, waarna je de trolley achter je aan kan trekken wanneer je van plaats verandert tijdens het harsen. Op de meeste trolleys voor de schoonheidssalon zul je ook een extra opening aantreffen voor het plaatsen van je loupelamp.

6. Minimaal 2 Harsverwarmers / Harsapparaten
Zodat je warme hars en filmhars altijd klaar kan hebben staan tijdens het harsen. Je hoeft dan niet minimaal 30minuten te wachten voor je verder kunt harsen wanneer je onverwacht moet switchen van harssoort.

7. Extra benodigdheden:
Rol bankpapier: voor het hygiënisch houden van je behandelbank.
Hoeslaken en grote handdoeken voor op de bank (onder het papier)
Handschoenen
Gordijnen voor de ramen.
Werkkleding voor je zelf.
Timers (om de harsverwarmers van te voren aan te laten springen zodat je niet een uur eerder moet komen alleen om de hars aan te zetten)

Over elk onderdeel zal ik in de komende tijd meer uitleg schrijven.

Groetjes,

Angela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.