Beste Behandelbank voor de Brazilian Wax, Harsen & Waxen

Er zijn veel verschillende soorten behandelbanken in de omloop voor het goed kunnen uitvoeren van een Waxbehandeling.

Ik heb in mijn eigen praktijk 2 verschillende banken staan:

2 Motorische  Behandelbank / Behandelstoel

Een moderne behandelbank met twee motoren, die met een klein afstandsbedieninkje omhoog en omlaag te zetten is.

Ook kun je met de afstandsbediening het voetensteuntje verhogen of verlagen tot dat wat de klant prettig vind. De rugleuning kun je met een gasveer rechtop of omlaag zetten.

De stoel bestaat dus feitelijk uit drie delen: voetsteun, zitgedeelte en rugleuning. Daaronder bevindt zich een grote ondersteunende poot.

Degelijke Klassieke Behandelbank / Massagebank
Beste Behandelbank Voor De Brazilian WaxEen klassieke degelijke massagebank met gewoon vier stevige poten, die elk afzonderlijk in hoogte versteld moeten worden als je de stoel hoger of lager wilt hebben.

Er is een rugleuning die je met een gasveer omhoog en omlaag kunt zetten. Deze stoel bestaat uit twee delen: zitgedeelte en rugleuning.

 

Mijn favoriet
Ik werk zelf voor de harsbehandelingen het liefst op mijn degelijke massagebank, deze bank kan namelijk helemaal plat (erg ideaal voor het harsen van achterkant benen, brazilian wax (waar de mensen maar op ¾ van de bank liggen) en ruggen.

Omdat er maar 1 scharnierpunt is, is de bank eenvoudig volledig plat te krijgen. De vier poten onder de bank maken ook dat de bank niet wankelt of wiebelt als klanten op- of afstappen, de klanten krijgen zo een betrouwbaar gevoel.

De bank staat ook altijd op mijn heuphoogte, zodat ik nooit vanuit mijn rug hoef te werken.

De behandelbank met motoren kan ook prima voor harsbehandelingen gebruikt worden.

Nadelen motorische behandelbank
Ik heb zelf wel een aantal nadelen ondervonden bij deze bank.

  • Allereerst doordat er 1 grote poot onder de bank ligt, lijkt de stoel weer te wiebelen en minder stabiel te staan. Voor sommige wat forsere klanten kun je dan het gevoel krijgen dat de stoel om wil kiepen als de klant van de bank af wilt gaan.
  • Daarnaast kan ik  de stoel wel grotendeels plat krijgen maar door de 2 scharnierpunten hou je 2 deuken of heuvels op je bank die misschien niet zo prettig liggen.
  • Ook vind ik persoonlijk de prijs van een motorische bank te hoog voor het goed kunnen uitvoeren van een harsbehandeling, het gaat bij mij beter op mijn degelijke massagebank! (die vaak maar een fractie van een motorische behandelbank kost

Hieronder nog een video waarin ik de 2 behandelbanken toelicht.

Mocht jij nog vragen hebben laat het mij dan even weten.

Groetjes,

Angela
Waxdocente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.